Ruim 25 jaar geleden is meneer de Wilde begonnen met zijn bedrijfje, het begon met het overnemen van Glazenwassersbedrijf Sluiyter. De wilde Schoonmaak is een bedrijf wat niet gaat voor grootheid en naamsbekendheid maar voor kwaliteit en flexibiliteit. Vandaar dat de Wilde Schoonmaak vele particuliere klanten heeft voor al meer dan 25 jaar!

Het geen waar de Wilde Schoonmaak voor staat: Afspraak is Afspraak!

In Gouda kennen we meer mensen van gezicht dan bij naam. Wie is deze glazenwasser?

“Ik ben Rinus de Wilde. Ik ben geboren in Vlissingen, heb in Amsterdam en Den Haag gewoond, en woon sinds begin jaren zeventig in Gouda. Op mijn vierentwintigste ben ik gaan werken als glazenwasser. Op 1 januari 1979 ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb toen een deel van een glazenwasserbedrijf gekocht, dat ik later helemaal heb overgenomen. Mijn wijk loopt van de Vest tot en met de Joubertstraat, zonder de Kadebuurt. Ik werk ook veel in de binnenstad, en voor kleinere bedrijfspanden op het industrieterrein. Ik vind schoonmaken leuk en interessant werk. Ik vind het fijn om buiten te werken, om onder de mensen te zijn, en om mensen van dienst te kunnen zijn.

Als je dit werk eenmaal doet, blijf je het doen. Je lijkt wel besmet door een virus! Het water dat ik nodig heb koop ik bij een collega. Die heeft het gedemineraliseerd. Ik neem het mee in mijn aanhangwagen in een tank van 650 liter. Een pomp pompt het water door de hoge stang waarmee ik ramen tot drie hoog kan wassen en spoelen. Het water droogt streeploos op. Door de strenge Arbo-regels sta ik nog maar weinig op een ladder. Elke week maak ik een planning van wat er nog moet gebeuren. Ik kijk dan naar het weerbericht om te zien of ik beter buiten of binnen kan gaan werken. Of ik tijdens het ramenzemen bij de mensen binnen wel eens leuke dingen zie? Nee, ik zie nooit wat. Ik let daar ook niet op. Vroeger hoorden mensen mij aankomen. Een ladder zet je niet geruisloos tegen een raam!”.